Maca z pomidorami i bazylią (Chaber)

Skoro jadłam chrupkie pieczywo, to czemu nie maca w następnej kolejności? A skoro już jest u mnie maca, to czemu by jej nie opisać..? :)
W opakowaniu znajduje się około 10 płaskich mac (?), są one cieńsze niż przedstawia fotografia na nim. Już po otwarciu przekonałam się, że „wafelki” są łamliwe – pierwsze krmoki były pokruszone na mniejsze i większe kawałki. Maca jest chrupka, ale i delikatna. Na szczęście nie była taka, jak wafle kukurydziane z Chorwacji – pyszne, ale kaleczące kąciki ust (to były wafle a la maca, nie takie miękkie jak opisywałam chociażby w tym poście). Smak bazylii i pomidorów jest doskonale wyczuwalny, całość jest aromatyczna i wyraźnie ziołowa. Dla mnie, fanki włoskich smaków, to idealna przekąska czy też dodatek do wytrawnych dań. Z oczywistych powodów słodkich wafli ten smak macy nam nie zastąpi. ;)

Miejsce zakupu: MarcPol

Cena: 

Masa netto: 180g

Kaloryczność: 357kcal/100g

Ocena: 5/6