sopocka (3)

Polędwica sopocka (Morliny)

Podejrzewam u siebie pewne zapędy sadystyczne… :| Dlaczego? Znów opisuję produkt, który z założenia nie posmakuje mi. Jakby coś to zapraszam też na marcowy wpis o szynce gotowanej, również z Morlin.

Zapach wędliny jest bardzo ładny, mi kojarzy się z czymś wędzonym. Plastry są bardzo cienkie, przez co niestety łatwo się drą (patrz – zdjęcie powyżej). W smaku polędwica jest słona, wyrazista i mięsista. Ma delikatną strukturę i idealnie wyważoną wilgotność. Mięso jest ładne i bez niedoskonałości (wiecie – żyłki, chrząstki i inne paskudztwa). Minus stanowi skład. Mimo to smaczna, zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie.

Miejsce zakupu: MarcPol

Cena:

Masa netto: 100g

Kaloryczność:

Ocena: 5/6